Nejlepší možnou přípravou na letošní Vánoce je naložit si čerstvé višně do rumu a nechat v chladnu stát. Nejenže budete mít téměř zdarma úplně totálně luxusní dárek pro stromeček, bude to i bez práce, protože do tohoto turbomoštu se višně nevypeckovávají.

Budete potřebovat:

čerstvé višně

rum, stačí i tuzemák obyč

lžíci cukru

1 badyán

1 ruličku skořice

Teď pozor, recept je vážně težký, takže nasadit brejle, vzít tužku, pravítko a uhloměr:

Nasbírejte višně. Omyjte, ošušte.

Vložte do zavařovačky.

Přidejte cukr a koření.

Zalijte rumem, tak, aby žádná nevyčuhovala.

Zavíčkujte. Protřepte.

Nechte v chladnu a temnu.

Nespotřebujte dříve než o Vánocích.

Tyhle rumové višně jsou skvělé ve svařáku, dají se přidat do cukroví, osvědčily se i ve spojení s čokoládovou fontánou, nebo fondue.

Vánoce jsou za 5 měsíců. Nemáte zač. 🙂

Líbil se vám tenhle recept? Podívejte se na další návody,  budete je milovat!

Chce se vám víc vyrábět a vytvářet ?  Pořiďte si knihu návodů z toho nejlepšího zdroje!  Knihy s podpisem a věnováním seženete tady.