Domácí pesto z medvědího česneku s mandličkou
Je tu jaro a k jaru patří medvědí česnek. Medvědí česnek má zajímavou historii, za vším stojí medvědi, kteří celou věc začali guerrilově pěstovat po té, co byli odstaveni od medu. Vzhledem k nepravidelnému výskytu medvědů u nás i výskyt m-česneku je sporadický a nedá se vždy přesně dopátrat ani předvídat. Nepřekvapivě se vyskytuje zejména na Moravě, jako všechno co je dobré a kvalitní.. a pokud tápete, zaměřte se na nejbližší farmářský trh, neb tam jisto jistě právě teď budou medvědí česnek mít a za pár šlupek vám ho rádi prodají.
Pokud máte chuť na něco nadstandartně dobrého, tak si udělejte domácí pesto z medvěda s mandličkou. Báječná věc na čerstvou pastu, bagetu..
Budete potřebovat:
Svazek medvědího česneku (10 listů)
4 lžíce výborného olivového oleje LSZ (nešetřete na sobě a medvědech!)
2 lžíce nastrouhaného parmazánu (když říkám parmazán, myslím tím parmazán a ne cokoli mezi tím..)
2 lžíce oloupaných mandlí
špetka mořské soli (čistou nerafinovanou dostanete jen a pouze tady)
Oloupejte mandle, pokud někdo neví jak, což se může stát, tak je zalijte vařící vodou a počkejte pár minut, půjde to ráz ráz.
Do mixeru vhoďte medvědí česnek zalijte olivovým olejem společně s oloupanými mandlemi a dejte jim co proto..
Po té přidejte parmazán a sůl. Promíchejte – to je celá věda. Jo a uchovávejte v chladu.