Domácí vlašské ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku
Připravte si papírové kornoutky, šálu a čepici, tyhle oříšky se stanou vaším nejlepším podzimním kamarádem.
Budete potřebovat:
100g půlek vlašských ořechů
225g třtinového cukru
šťávu z jednoho pomeranče naředěnou do 150ml vodou
1 lžičku mleté skořice
Roztopte troubu na 180°C, na pečící papír rozprostřete vlašáky a nechte péct 15 minut.
Na plotně v hrnci smíchejte cukr a pomerančovou šťávu, nechte úplně rozpustit. Pak přiveďte rychle do varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnou 120°C. Pak odstavte a přidejte skořici a vlašáky, míchejte dokud směs zkrémovatí. Po vychladnutí ručně oddělte jednotlivé oříšky.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
![]() |
[…] Domácí vlašské ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku […]
nefunguje to
Škoda práce, času, energie, pomeranče, cukru a špinavého nádobí.
Je to strašně málo ořechů na tak velké množství šťávy a cukru. Dosáhnout 120 stupňů trvalo skoro 20 minut, i potom to bylo hodně tekuté, nic nezkrémovatí – ani na fotce není nic takového vidět. I když jsem ořechy vyndávala děrovanou lžící a okapávala, stejně se kolem nich dělá louže a i po úplném vychladnutí lepkají a jsou spojené táhlou skořicovou hmotou. Vůbec to neodpovídá fotce.
dost receptů se mi líbí.hned nějaké vyskouším
recept se mi moc líbí, zítra jej zkusím
Bohužel, opravdu tento recept nefunguje. Jak již paní psala, strašně moc karamelové směsi na málo ořechů, ani náhodou pak nejdou jednotlivě oddělit. Tento recept kdysi převzal i časopis Apetit, který tvrdí, že má všechny recepty vyzkoušené, na jeho stránkách jsem recept objevila. teď lituju, že jsem si nepřečetla tuto diskuzi, ušetřila bych si čas i suroviny.