Připravte si papírové kornoutky, šálu a čepici, tyhle oříšky se stanou vaším nejlepším podzimním kamarádem.

Budete potřebovat:

100g půlek vlašských ořechů

225g třtinového cukru

šťávu z jednoho pomeranče naředěnou do 150ml vodou

1 lžičku mleté skořice

 

Roztopte troubu na 180°C, na pečící papír rozprostřete vlašáky a nechte péct 15 minut.

Na plotně v hrnci smíchejte cukr a pomerančovou šťávu, nechte úplně rozpustit. Pak přiveďte rychle do varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnou 120°C. Pak odstavte a přidejte skořici a vlašáky, míchejte dokud směs zkrémovatí. Po vychladnutí ručně oddělte jednotlivé oříšky.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Domácí křížaly z jablíček