Domácí čerstvé rohlíky
Milé a zlatý.. děkuji vám za bezbřehou trpělivost, kterou jste prokázali týdenním čekáním na domácí rohlíky. Vím, že netrpělivých vás je taky dost a tak se těším na dloubání a srovnání.
Děkuju všem, kdo přišli na sobotní Jiřák, byl to den, kdy tam bylo, co pamatuju, nejkrásnější počasí.
Neděkuju dařbujánovi, co mi tam šlohnul kytku, kterou jsem koupila Zuzance, která mi v tu dobu hlídala děti a já, ona a pár nešťastných vyvolených ví, že to není žádná jednoduchá činnost.
Budete potřebovat:
1kg hladké mouky
0,5 litru vlažného mléka
250ml vlažné vody
100ml oleje
2 lžíce sušeného droždí
2 lžíce octa
3 lžičky soli
2 lžičky cukru
0,5 lžičky mletého kmínu
mléko na navlhčení při balení rohlíků
sezam, mák, sůl nebo nic na posypání
Všechny ingredience nechte stát při pokojové teplotě. V míse důkladně smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr.
Zvlášť smíchejte olej s vlažným mlékem a postupně přilévejte mouky s droždím.
Smíchejte vlažnou vodu s octem a pokračujte v přilévání až vznikne měkké těsto. Přehoďte na vál a zpracujte, aspoň 10 minut, ať do těsta dostanete co nejvíc vzduchu. Hotové těsto je hladké, vláčné a nelepí se. Na teplém místě nechte 1 hodinu kynout.
Těsto vyválejte na pomoučeném vále na tenkou placku, vykrájejte trojúhelníky, které pomocí štětce navlhčete mlékem po celém povrchu, pak smotejte do ‚rohlíkoútvaru‘. Posypte dle libosti. Pečte na 200°C na papíře nebo vymazaném plechu cca 20 min.
Jo a nezapomeňte si upéct domácí chleba.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
![]() |
[…] taky doma sami, no to my přece taky víme… chleba, croissanty, dalamánky a teď už i rohlíky. Ti, co si to dělají doma sami prostě […]
Rohlíky se mi líbí, ale na 1 kg mouky není té tekutiny moc? 1/2 l mléka a 1/4 l vody???
Dobrý den,
chleba si už peču delší dobu sama, už to mám vychytaný,
moc nám chutná. Zadělávám z celozrnné mouky
a s různými semínky, dýňovými, slunečnicovými.
Na rohlíky se teprve chystám.
Děkuji za recept 🙂
Můj první chléb se mi nepovedl a tak jsem zkusila rohlíky v pšenično žitném stylu 😀 Není nad to, si ukrojit ze svého volného času moment pro domácí pečení 😀
Rohlíčky jsou naprosto výborné, dělala jsem je už 2x a rozhodně je ještě mnohokrát udělám 🙂 a ještě namazané domácí marmeládou nebo nutellou a jsem v 7.nebi
ROHLIKY SE PODARILY MANZELCE UZ DVAKRAT TADY U NAS V AUSTRALSKE SYDNEY
A BUDE JE DELAT PRAVIDELNE ! Pavel a Alena Valkovi
Na 1 kg 1/2 l mléka a 1/4 l vody? Není té tekutiny trochu moc???
22.6. JSEM SI OBJEDNALA Z ESHOPU ESSENTIAL ZBOŽÍ A ZAPLATILA HO PŘEVODEM. DOPOSUD MI NIC NEDORAZILO, STÁLE JE MI JEN SLIBOVÁNO. NEDŮVĚRYHODNÝ OBCHOD, NEOBJEDNÁVEJTE!
Zdravím dnes jsem dělala rohlíky poprvé podle vašeho receptu no a dopadly na výbornou. Akorát jsem tam nedala ocet a pekla jsem je 15 min. A pro paní Jaroslavu ne není toho moc je to akorát 🙂
taky bych se do nich chtěla pustit, ale trošku se bojím na kilo mouky 0.75 l tekutin, není to těsto moc řídké? děkuji KL
Tekutiny možná není ani tak moc ale co 2 LŽÍCE droždí…..to mi přijde moc!Je to vážně tolik?
ahoj pratele, rohliky pecu jiz celou dobu co jsem ve spanelsku, moji sousedi si je objednavaji takze i finncene se to vyplati!!! zdravim Marie Anna aus espana
DOBRÝ DEN.ČISTĚ NÁHODOU JSEM SE DOSTAL NA TYTO STRÁKY.ROHLÍKY SICE NEPEČU,ALE CHLEBA UŽ DELŠÍ DOBU A TAKÉ SI DĚLÁM ŠUNKU.POKUD BY JSTE CHTĚLA NAVÁZAT KONTAKT,TAK SE MĚ OZVĚTE.RÁD I POZNÁVÁM NOVÉ LIDI.
NEHLEDÁM VŠAK LIDI NA SEZNÁMENÍ.NEVÍM JESTLI JE U VÁS TAKY SKYPE.JÁ MÁM
MILAN.MAROUSEK4.POKUD CHCETE TAK SE OZVĚTE.A NEBO E-MAIL:
31MAROUSEK@SEZNAM.CZ.
těsto bylo tuhé, i když jsem se držel receptu a pak seupekly jen zvenku, ten chleba zase byl sladký..hmm
Dobrý den, prosím, kolik je z toho cca rohlíků? Abych si to případně mohla upravit.:) Děkuji.
Rohlíky mě příjemně překvapily. Neměl jsem jiné droždí, než živé a stačila jedna kostka. Jinak jsem se držel receptu. Ještě bych chtěl autorce vzkázat, že když já hlídám (divný termín v souvislosti s dětmi) své malé dítko, cítím se jako šťastný vyvolený, protože není hezčí inspirace.
Máte pravdu! Člověk si lehko přestane vážit toho, co má 🙂
[…] Receptů na domácí rohlíky je plno. Každý má nějaký ten svůj. Tady je můj oblíbený. […]