Díky všem kdo přišli na včerejší Apetit piknik, přípravy i samotné stánkování bylo náročné, ale nakonec jsem ráda, že jsem jela. Kokosák natur byl vyprodaný ještě před oficiálním zahájením, pak následoval vanilkový extrakt, v těsném závěsu levandulový. Vanilky jsem měla naštěstí přes kilo, takže stánek nevypadal smutně vyprodaný až do 19.00 kdy akce skončila a začalo pršet.
Ivona z Valašska mi před odjezdem poslala tenhle chladivý pozdrav a musím říct, že hlavně díky němu / ní jsem ty přípravy zvládla tak nějak v jednom kuse.

Budete potřebovat:
hrst čerstvé máty (kdo ji miluje tak, jako já, tak hodně velkou)
200 g cukru (dávám hnědý – nemusí být, ale kdo chce, může použít med)
2 citrony (oloupat, vypeckovat a nakrájet)
studená pramenitá voda

Omytou mátu, cukr, citrony a cca 2 dcl vody rozmixujte v mixeru (cca 1 minutu).
Přeceďte přes husté sítko, vymačkejte a dolijte vodou do požadované chuti (někdo má raději více sladké nápoje, jiný méně…).
Gurmánům a milovníkům sladkého doporučuji dosladit vlastnoručně vyrobeným bezovým sirupem, který nesmí v žádné správné alchymické domácnosti chybět.
Můžete mít i 2 – 3 litry této vitamínové bomby.
Nic jednoduššího, chutnějšího a rychlejšího neznám.

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Domácí bílá čokoláda Domácí bezový sirup