Domácí jahodové knedlíky (naší babičky)
Na jednom se asi shodneme, naše (vaše) babička dělá ty nejlepší jahodové knedlíky. Víte jak se to pozná? Tak, že jich není nikdy dost. Včera jsem je zkoušela sama a v noci se mi pak o nich zdálo. Tak tady máte recept a pěkné letní sny přeju..
Budete potřebovat:
tvrdší dobré jahody
2 dl mléka
20g másla
200g hrubé mouky
1 vejce
sůl
2 dl mléka, 20 g másla a trošku soli svařte a do vařícího se nasype 100 g hrubé mouky a míchejte dokud nezhoustne, po vychladnutí se přidejte 1 vajíčko a 100 g hrubé mouky a uplácejte těsto
jahody se do toho dobře balí a vyjde to levněji, než tvarohové těsto, navíc se v poslední době ten tvaroh hrozně patle.. Vařte ve vysokém hrnci plném vody se solí. Knedlíky jsou hotové když vyplavou – nenechávejte je tam dlouho. Po uvaření okamžitě zlikvidujte 🙂
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
![]() |
![]() |
Jejej, dala bych si, a hned:-))Ajka
Dobré byly i z celozrné mouky 🙂
Jo jo, já už jsem si taky dala. Mňam, mňam :-)))
děkuji za skvělý nápad, určitě to zkusím….
Jsou báječné i s meruňkami, jako od mé babičky
Jsou vynikajici se vsemi ovocemi a sypane strouhanym syrem,hotova basta. Lada