Na jednom se asi shodneme, naše (vaše) babička dělá ty nejlepší jahodové knedlíky. Víte jak se to pozná? Tak, že jich není nikdy dost. Včera jsem je zkoušela sama a v noci se mi pak o nich zdálo. Tak tady máte recept a pěkné letní sny přeju..

Budete potřebovat:
tvrdší dobré jahody
2 dl mléka
20g másla
200g hrubé mouky
1 vejce
sůl

2 dl mléka, 20 g másla a trošku soli svařte a do vařícího se nasype 100 g hrubé mouky a míchejte dokud nezhoustne, po vychladnutí se přidejte 1 vajíčko a 100 g hrubé mouky a uplácejte  těsto
jahody se do toho dobře balí a vyjde to levněji, než tvarohové těsto, navíc se v poslední době ten tvaroh hrozně patle.. Vařte ve vysokém hrnci plném vody se solí. Knedlíky jsou hotové když vyplavou – nenechávejte je tam dlouho. Po uvaření okamžitě zlikvidujte 🙂

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Domácí bílá čokoláda Domácí bezový sirup