Píše se rok 2013 a vanilkový cukr je v podstatě fikcí. Proč? Já nevím, asi proto, že se pořád kupuje, tudíž mají výrobci dobrý důvod svoje vanikové pohádky prodávat. Pojďte s námi proti proudu který nás táhne blbým směrem! Udělejte si vanilkový cukr sami doma. Dobře, líp, nejlíp.

vanicukr

Budete potřebovat:
1 kg cukru krupice nebo krystal
1-2 lusky kvalitní vanilky (opravdu dobrou seženete jak jinak zde)
Dózu s těsným víčkem

Vanilkový lusk rozřízněte podélně a nožem vyškrábněte semínka. Smíchejte s cukrem. Vsypte do dózy a přidejte i ten prázdný lusk. Uzavřete a nechte 2 týdny. Občas – obden – protřepte. Po 2 týdnech můžete začít používat. Lusk můžete nechat uvnitř, nebo vytáhnout. Průběžně lze přidávat cukr a vytvořit si perpetuum vanile.

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Domácí bílá čokoláda Domácí citronový sirup