Recept od Kateřiny. Nemám možnost vyzkoušet, tak prosím komentujte ať to eventuelně doladíme.  „Netuším, jestli je zdravější každopádně je pracnější a o to chutnější.“

Budete potřebovat:
Cca 350 ml horké vody (hrnek a půl)
55 g másla (čtvrt hrnku)
400 g cukru rafinovaného či nerafinovaného (dva hrnky)
Balení sušeného mléka (podle mé zkušennosti je běžně k sehnání se značkou klasa i v bio kvalitě)
Máslo šleháme s cukrem a po částech přiléváme horkou vodu, mixujeme dokud se nám cukr nerozpustí. Poté po troškách přidáváme sušené mléko a mixujeme. Pokud máme mléko moc hustě, můžeme naředit horkou vodou. Pokud řídké tak přidáme sušené mléko.
Pokud použijeme uvedené množství surovin, kondenzovaného mléka bude necelý litr, co nespotřebujeme ihned můžeme uskladnit v ledničce. S jinou konzervací nemám zatím zkušenost, protože se vždycky nějákým záhadným způsobem spotřebuje celé. Mléko můžeme i karamelizovat ve vodní lázni asi tak hodinu (podle barvy poznáme kdy odstavit), záleží na surovninách. Přidáním holandského kakaa si můžeme vytvořit domácí toping na ozdobu.

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Domácí vaječný likér Domácí Chai