Domácí jablečný ocet
Dvě věci na úvod. Poslední publikování je trochu spartanské (nebo slávisti prominou.. sparťanské), protože mi nefunguje vlastní blog v prohlížeči, nemůžu se podívat co se mi jak zobrazuje. Tak kdyby to náhodou bylo každý pes jiná ves, tak mi to odpusťte. Druhá věc je: poděkování Veronice a to tak že obrovské!
Tenhle návod mi přijde na jaro skvělý, dost z vás má asi nějaké to jablko z minulého roku, které není ani na vyhození ani už na jezení. Tady je jedna možnost jarní recyklace bez popelnic.
Budete potřebovat
1kg jablek
Nastrouhaná jablka se slupkou i jádřincem zalijeme ve skleněné nádobě 3l vody asi 5cm nad jablka. Přiklopíme víčkem a necháme týden na teplém místě. Dvakrát denně promícháme. Po týdnu scedíme, vymačkáme a dáme na 14 dní do tmy (do spíže). Poté přecedíme a v uzavřených lahvích uchováváme v ledničce.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Jablečný ocet se udělá i sám, když necháte příliš dlouho stát lahev s jablečným moštem. Popřípadě když vám zkysne mošt, nechte ho zkysnout ještě víc a výsledkem bude ocet. Lenny
Pro toho kdo by se chtěl divit =) tak klasicky "kvasný lihový" ocet se dělá z pilin…
[…] Budete potřebovat 2 hrnky teplé vody 2 lžíce jedlé sody (výhodná balení zde) 10 ml jablečného octa (udělejte si ho doma sami) […]
[…] Na letní směs budete potřebovat: 1 díl destilované vody 1 díl octa (pokud vám to nevoní, zkuste tohle) […]
no dobrý ale mrhání jablek do štrůdlu stačí my ocet děláme jako vy ale jen ze slupek a ostrouhaných jádřinců