Domácí česnekový prášek
Vím, načasování není ideální, chystá se jaro a jako správná ženská si dává na čas. Stojí před šatníkem a bezradně zkouší vše co tam má, aby se ukázala v tom nejlepším. Zatím bezvýsledně. Teda alespoň doufám, že to takhle nějak je a proto jsem ji schopná ten nekonečný exit zimy prominout.
Domácí česnekový prášek otevírá tu naši starou home-made.cézet dvojotázku: Proč si to dělat sami, když se to dá koupit ? / Proč si to koupit, když si to můžem udělat sami? Odpověď je vaše.
Na 50 g prášku budete potřebovat:
1 česnek (vyberte si ho na farmářském trhu, nebo u nadšeného zahrádkáře, nebo si ho vypěstujte sami)
Česnek si oloupejte a nakrájejete na jemné plátky, budete ho potřebovat vysušit do srolivého stavu. Metod je několik, moje nejoblíbenější jsou dřevěná kamna na chalupě, trvá to asi 2 hodiny a je třeba plátky občas obrátit. Další jsou v troubě elektrické (2 hod na 180C), sušičce (dle návodu), na slunci (jako houby). Usušený česnek poznáte tak že se mezi prsty drolí na prášek. Dejte do hmoždíře a finálně ho rozprašte.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Chci se zeptat, jestli místo 180 °C nemá být třeba 80 °C? Ať nevytáhnu z trouby černé škvarečky:)Hanka
[…] Domácí česnekový prášek […]
[…] Domácí desková hra (… on Domácí česnekový prášek […]
[…] Domácí česnekový prášek […]
Nesmysl. Při tolika stupních zabijete vše dobré z česneku! Zbude vám jen mrtvý česnekový prášek. Raději sušit pomalu a do 40stupních v sušičce nebo třeba na radiátoru. Sice to nějaký ten čas bude trvat , ale stojí to za to.