Velikonoce by měly být mimojiné veselé, při pohledu z okna, úsměv tak nějak zamrzne.. Změnit to můžeme zevnitř, někdo to umí sám, někdo si zacvičí, někdo používá jiné tradiční metody. Vajíčka, předpokládám, doma máte, takže tradicím zdar, až se vrátíte ze sání, určitě přijde k chuti..

Na 1 litr vaječňáku budete potřebovat:
1/2 litru čerstvého dobrého mléka (prosím pěkně latex ne 🙂 )
3 hřebíčky
1,5 lžičky vanilkového extraktu (kdo si ho udělal ten ho má, kdo ne tak šupky hupky SEM)
1 lžičku extraktu ze skořice (recept na domácí extrakt je ZDE) ev. 1 lžičku skořice mleté
6 žloutků
80g cukru
1/4 litru lehkého světlého rumu
1/2 litru smetany
1/4 lžičky muškátového oříšku

Do hrnce nalijte mléko, přidejte hřebíček, 1/2 lžičky vanilkového extraktu a 1 lžičku skořicového, pomalu ohřívejte až převedete mléko do varu.

V míse smíchejte žloutky s cukrem a vyšlehejte. Postupně vlívejte horké vanilko-skořicovo-hřebíčkové mléko. Za stálého míchání ohřívejte, asi po 4 minutách začne tekutina houstnout, nenechte ji dosáhnout bodu varu. Přelijte přes sítko (kvůli hřebíčku) a nechte vychladnout asi 1/2 hodiny. Vmíchejte rum, smetanu, 1 lžičku vanilkového extraktu a muškátový oříšek. Přes noc nechte v lednici. V případě potřeby (vy to víte nejlíp) použijte dětsko/dospěláckou pojistku, ledničkový alarm a imobilizér nebo jiné pasti na veverku.

 

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Domácí voňavý svařák Domácí Chai