Ať z toho máte koninu nebo psinu, realita je taková, že jsou lidé, kteří na ikeáčové masokoule nedají dopustit a ikee odpustí i zvláštní kulinární experiment. Pokud jsou těmi lidmi vaše děti a leží vám na srdci aby jedly standartní druhy mas, udělejte si je pro jistotu sami.

Budete potřebovat:
500 g mletého masa – půl na půl vepřové a hovězí (raději si kupte celou flákotu a pomelte si to sami)
1 vajíčko
1 jemně nasekanou cibulku
80g strouhanky
2 malé brambůrky
3 lžíce másla
sůl a pepř
1/4 lžičky nového koření (uhmoždířujte)

Brambůrky oloupejte a uvařte do měkka a vytvořte z nich ‚kaši‘. Cibulku opražte na másle dozlatova.
Bramborovou kaši, cibulku a vše ostatní smíchejte v kompaktní hmotu. Osolte, opepřete. Vytvořte masokoule. Pak osmažte v hlubší pánvi. Masomilům zdar!

 

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!