Pokud máte již koupenou nebo vlastní hotovou kombuchovou kulturu, tak směle pokračujte, pokud ne, vraťte se sem.

Budete potřebovat:
3 litry vody
5 sáčků zeleného nebo černého čaje (je to na vaší chuti)
120 gr třtinového cukru
1 kombuchovou kulturu – koupit nebo si udělat
velká sklenice s širokým hrdlem – zavařovačka
plátýnko
(Pokud chcete nějakou příchuť tak ovoce, koření dle vašeho uvážení.)

Udělejte čaj, vmíchejte cukr a nechte zchladit na pokojovou teplotu. Vlijte do čisté zavařovací sklenice, přidejte kombuchovou kulturu. Překryjte hrdlo plátýnkem a upevněte provázkem nebo gumičkou. Kombucha bude dýchat ale nevletí vám do ní žádný bordel. 🙂 Nechte stát 5 dní. Potom přelijte do jednotlivých lahví, které se dají zavírat. (Anebo si to můžete ještě vylepšit a experimentovat s různými příchutěmi – zázvor, hřebíček, skořice, med, citron, nebo jiné ovoce – dejte do zavařovačky na extra 2 dny.) Ať s příchutí nebo bez, v lahvích pak ještě nechte pár dní dozrát. Pak už skladujte v chladu. Dobrou Kombuchovou chuť!

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!