Domácí čerstvé listové těsto
Asi taky stojíte před volbou koupit nebo udělat. Pokud už jste tady, to lepší, poctivější a čerstvé vyhrává. Tak do toho. Listové těsto se dělá ze dvou těst, které se navrství. Celý proces je jednoduchý a budete k němu potřebovat míň energie než co vám zabere cesta do obchodu a zpět.
Budete potřebovat:
1. vrstva
250 gr hladké mouky
250 gr másla
2. vrstva
250 gr hladké mouky
1 vajíčko
špetka soli
3 lžíce teplé vody a 1 lžíce octa
Zvlášť vypracujte dvě hladká těsta z 1. a 2 vrstvy.
Těsto 2. vrstvy vyválejte na placku, poležte na něj vrstvu 1, zabalte do balíčku a pak do potravinové folie a dejte do lednice na 15 min.
Vytáhněte, vyválejte na větší placku, poskládejte na čtvrtiny. Zpět do lednice na 15 min, vytáhněte, vyválejte, poskládejte na čtvrtiny. Zpět do lednice a opakujte ještě jednou a máte vlastní čerstvé poctivé listové těsto.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
|
ja ho dnes zkusila a musim napsat,ze jsem velmi zklamana,chtěla jsem štrůdl podarovat a musím vymyslet alternativu.Už jen kupovane,nikdy doma dělané
Taky blba zkusenost testo kterym se zakryva tukova kostka je tvrde neda se upravit do podoby testa a ni vyvalet.skoda surovin uz nikdy vic kupovane je kupovane a nebo si koupim tazny margarim a udelam si podle receptu z praxe
Není pěkné nás navnadit na recept z praxe a pak jej nezveřejnit. Prostě popsat alespoň suroviny. A.U.