(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Nevýhoda kupované Kombuchy* je její (ne)čerstvost a také cena. Tady je recept na kombuchovou kulturu, ze které si můžete vyrábět vlastní kombuchu za zlomek běžné obchodní ceny.

Budete potřebovat:
1 litr Kombuchy (vyberte dobře prodejce, abyste si byli jistí, že byla správně skladovaná)
1 šálek černého čaje z filtrované vody s 1 lžičkou cukru.

Nalijte kombuchu a čaj s cukrem do skleněné nádoby, přikryjte čistou utěrkou aby se dovnitř nedostaly žádné nečistoty, ale směs mohla stále ‚dýchat‘. V teplých měsících kultura roste rychleji, ale při pokojové teplotě počítejte tak 3 týdny.Kultura je hotová když je asi 5 mm tlustá. Není nutné ji nechat růst déle.
Takže, nechte růst, za 3 týdny si řekneme co s tím dál.


* Kombucha je nápoj, který se vyrábí z oslazeného čaje (obvykle zelený nebo černý čaj), ve kterém necháme několik dní pracovat kombuchovou kulturu. Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek a pomáhá proti nejrůznějším nemocem a zdravotním obtížím. (Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kombucha)

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

banner na slevy

Reklamy