(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Zapomeňte na suchou sypkou rýži. Italské rizoto je krémové, šťavnaté a hlavně jednoduché jak facka. Možností jak ho udělat je dost, takhle ho děláme my.

Budete potřebovat:
kulatozrnou rýži
olivový olej
1 cibulku
zeleninu, houby dle chuti  a aktuálních zásob
bylinky
maso – zeleninový vývar (z masa, kostí a zeleniny)
2 dcl bílého suchého vína
1 lžičku másla
parmazán

Prvně si zvášť opražte na oleji cibulku, zeleninu a bylinky (v tomoto pořadí). Tuhle směs pak z hrnce vytáhněte a nechte stát. Rýži nepropírejte, ale rovnou osmažte (na oleji nebo másle) asi 5 minut. Míchejte. Ke konci smažení přidejte cibulkovo-zeleninovou-bylinkovou osmaženou směs. Promíchejte. Pak přilívejte postupně vývar a skleničku vína tak, aby se tekutina vždy postupně odpařovala, vaření rýže trvá asi 20 min, ale ke konci je dobré ochutnávat ať ji máte ‚al dente‘. Až tohoto dosáhnete, odstavte, přidejte lžičku másla a nastrouhaný parmazán. Zamíchejte a hurá s tím na talíř.

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

banner na slevy