(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Pokud chcete mít doma čerstvé tofu, je možné si ho vyrobit a to doslova do 15ti minut. Jsou dvě možnosti, jedna rychlejší (ze sojového mléka) nebo delší (ze sojových bobů). Dnes uděláme variantu ze sojového mléka, protože nemám moc času a příště dáme boby. Takže 10 min tik tak..

Budete potřebovat:
1 litr sojového mléka
1,5 šálku vody
2 lžičky hořké soli (zdravá výživa) jako srážedlo
čisté plátno

Ohřejte sojové mléko. Vedle rozpusťte sůl ve vodě. Vlijte skoro všechno do horkého mléka. (Trochu vody si nechte stranou kdyby náhodou srážení nezačlo, můžete dolít.) Promíchejte ve směru hodinových ručiček a nechte stát asi 5 minut. Mléko se vysráží.
Přelijte přes síto s plátnem. Vymačkejte co nejvíc tekutiny. Hmotu zabalte, zatěžte a nechte stát dalších 10 minut. Vaše čerstvé tofu je na světě.

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!