(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Ať si o tomto vyklepaném dezertu myslíte co chcete, možná se vám bude hodit vědět jak se dělá.

Budete potřebovat:
600 ml ovocného džusu dle vaší chuti
4 plátky želatiny *
2 lžíce moučkového cukru (nemusí být, džus je sladký)
ovoce dle vaší chuti (nemusí být)

Želatinu nechte rozmočit v malém množství džusu. Zbytek džusu přiveďte k varu a rozpusťte v ní cukr. Vmíchejte změklou želatinu. Nechte chvíli stát a ještě za tepla vlijte do pohárků, vmíchejte ovoce a nechte úplně vychladit. A je to.

*Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů. (Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelatina)

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

banner na slevy