(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Je to tak, přečíslili mě, přinutili mě, proti mému přesvědčení a zásadám, jsem jim, ano je to tak, udělala lízátka. Jsou pryč … vyžadují další, místo oběda, večeře i snídaně. Sladkosti jsou zlo. Zachraňte se, nečtěte dál!

Dobře vám tak ;-), na domácí lízátka budete potřebovat:
1 šálek cukru
1/2 šálku kukuřičného sirupu
1/4 šálku vody
1 lžíci extraktu dle vaší chuti (Vanilka, kokos, ovoce…)
potravinové barvivo (není nutné pokud vám nejde o barvu)
formičky na lízátka (zmrzlinu)
špejličky nebo dřívka nebo jiné držáčky
teploměr

Do formiček vložte dřívka.
Smíchejte cukr, sirup a vodu, za míchání nechte cukr zcela rozpustit. Pak přiveďte do varu. Poté vložte teploměr a nechte vařit bez míchání než teplota dostáhne 145C. Poté odstavte a nechte stát dokud bublání úplně nepřestane. Vmíchejte extrakt (a barvivo). Lžící naplňte formičky, dávejte pozor aby dřívko bylo ponořené. Nechte vychladnout, ztvrdlé pak vyklepněte z formiček, zabalte do celofánu. Při pokojové teplotě vydrží až 1 měsíc (teoreticky).

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

banner na slevy