(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Jestli u nás něco mizí jako pára nad hrncem, jsou to (mimo čokolád) snídaňové cereálie, zvlášť ty co mají kakaovou příchuť. Nedalo mi to a našla jsem několik receptů na domácí a světe div se, jsou úžasné, čerstvé, zdravé a vůbec není na škodu vědět co v nich je a jak se vlastně cereálie dělají.

Na 1 pixli snídaňových cereálií budete potřebovat:
1/2 šálku otrub
1/2 šálku celozrnné pšeničné mouky
1/3 šálku najemno mletých oříšků (madle, vlašské nebo lískové)
1/4 lžičky prášku do pečení (můžete si ho udělat sami)
1/4 lžičky soli
1/3 šálku mléka
1/4 šálku vody
2 lžíce cukru (nemusí být pokud necukrujete)
2 lžíce kvalitního kakaa (nemusí být, já ho tam ale dávám aby to děti jedly lépe a radostněji)

Všechny přísady smíchejte a vypracujte těsto, nelekněte se, že bude spíš tekuté než tuhé. Troubu předehřejte na 180 C. Vezměte si plochý plech a položte na něj 1 plát pečícího papíru, na něj vykydněte půlku těsta překryje druhým plátem papíru. Vyválejte do co nejtenčí placičky. Pečte plus mínus 30 min – hlídejte to, takhle tenké těsto se snadno spálí. Opakujte to stejné s druhou částí těsta. Upečené pláty nechte vychladnout, nalámejte na malé kousky (asi 2×2 cm) a dopečte v troubě na 130 C za častého (á 5 min) otáčení a natřepávaní, aby se opekly rovnoměrně. A máte to doma uděláno! 🙂

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

banner na slevy