Domácí droždí
Když už se pustíte do doma-dělání, tak pořádně! Kvasnice je jedna z dalších věcí, které si můžete pořídit naprosto nezávisle, snadno a sami. Je mnoho metod jak na ně, tahle je z jablek, protože po vyzkoušení mi přijde chuť nejvíc neutrální – tedy vhodná jak do slaného tak sladkého pečení, nebo do drožďové polívky!
Na domácí droždí budete potřebovat:
1 jablko (nejlépe ze zahrádky, chemicky neošetřené)
1 hrnek čisté vody
1 hrnek hladké mouky
Jablíčko nakrájejte a nechte 2 dny ve skleničce s vodou, po dvou dnech odstraňte jablko, a vodu smíchejte 1:1 s moukou. Nechte stát 20 minut a droždí je na světě. A hurá do pečení ! 🙂
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
|
Ok tak to mě zajímá. To se ty kupované kvasnice taky tak vyrábí? Protiže mě zajímá nutriční hodnota. Také takovéhle kvasnice obsahují B vitamíny? Nebo si tu vytvoříme látku se stejnými vlastnostmi jako kvasnice? A jak bych potom teda vytvořila ty medovinové kvasnice?
Dobrý den,omlouvám se za stupidní dotaz, ale to se smíchá s moukou ta voda co se slije, nebo to jablko? Pardon že se ptám jak debil, ale fakt si to nějak neumím představit.Jinak vaše stránky jsou úžasné, chystám se vyzkoušet spoustu věcí, momentálně se připravuju na nutelu…Díky za odpověď a přeji mnoho nových nápadů a zajímavých tipů pro nás.Radka
Žádný dotaz není stupidní! Smíchá se voda a mouka. Jablko vyhoďte, nebo snězte (bude mírně nakvašené, tak se bude dobře trávit). Nepředstavujte si to, udělejte si to, za 2 dny uvidíte 🙂
Tak jsme to zkoušeli. Jablko 2 a půl dne v ledničce ve vodě. Potom smícháno s moukou. Po asi půl hodině jsme zkoušeli zda droždí funguje /kynutí/. Bohužel nic. Tak nevím, kde jsme mohli něco udělat špatně. Jen se zeptám, to droždí má být sypké nebo spíš tekuté? Díky
možná to bude tou ledničkou…
nechává se na teple,v místnosti,ne do lednice,má to nakvasit
Díky 🙂
Dobry den,ráda bych věděla kolik se dává tohoto droždí na 1kg mouky(v jakém poměru).Děkuji za odpověd.Moc se mi tyto stránky líbí.
Tak to je náhoda! Mě se taky moc líbí! 🙂 Ten poměr to je trochu dobrodrůžo .. ale o tom to domácí.. někdy je. Je potřeba to individuálně aplikovat. Záleží na jablku vodě, teplotě, tlaku, rosném bodu.. jednou dvakrát vyzkoušíte a budete vědět.
[…] Domácí droždí […]
[…] Domácí desková hra (… on Domácí droždí […]
[…] Domácí droždí […]
[…] Domácí droždí […]
[…] kvásek: 100ml mléka 35g droždí nebo 40ml domácího lžičku […]
Samé dobré rady……..jen tak dál.
[…] zadělání kvásku. Víte, že si můžete udělat kvásek vlastní a nekupovat droždí? Pak se podívejte sem a udělejte s dětmi […]
Má se prosím sklenička s jablkem uzavřít nebo nechat přístup vzduchu?
na fotce výše vypadá, že je uzavřená.