(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Když už se pustíte do doma-dělání, tak pořádně! Kvasnice je jedna z dalších věcí, které si můžete pořídit naprosto nezávisle, snadno a sami. Je mnoho metod jak na ně, tahle je z jablek, protože po vyzkoušení mi přijde chuť nejvíc neutrální – tedy vhodná jak do slaného tak sladkého pečení, nebo do drožďové polívky!

Na domácí droždí budete potřebovat:
1 jablko (nejlépe ze zahrádky, chemicky neošetřené)
1 hrnek čisté vody
1 hrnek hladké mouky

Jablíčko nakrájejte a nechte 2 dny ve skleničce s vodou, po dvou dnech odstraňte jablko, a vodu smíchejte 1:1 s moukou. Nechte stát 20 minut a droždí je na světě. A hurá do pečení ! 🙂

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

banner na slevy

Reklamy