(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Znáte to; idylka na chalupě, jen základní suroviny v kredenci a děti mají chuť na rejži od Mullera.  Konec výmluv, tady je recepis:

Budete potřebovat:
1 hrnek bílé rýže
1/4 hrnku cukru
3 hrnky mléka
1 hrnek smetany na vaření
1/8 lžičky soli
1 vanilkový lusk (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)

Ve větším hrnci smíchejte rýži, cukr a sůl, přidejte mléko, smetanu a celý vanilkový lusk (podélně rozříznutý). Za stálého míchání přiveďte do varu. Stáhněte teplotu a vařte do změknutí (asi 30 min), občas ode dna promíchejte. Vytáhněte vanilkový lusk a vyškrábněte z něj zbývající semínka, která vmíchejte zpátky do rýže. Podávejte teplé nebo chlazené, tak jak má kdo rád se skořicí, ovocem, nebo jen tak. 🙂

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

banner na slevy

Reklamy