Domácí mléčná rýže (jako od Mullera)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Znáte to; idylka na chalupě, jen základní suroviny v kredenci a děti mají chuť na rejži od Mullera. Konec výmluv, tady je recepis:
Budete potřebovat:
1 hrnek bílé rýže
1/4 hrnku cukru
3 hrnky mléka
1 hrnek smetany na vaření
1/8 lžičky soli
1 vanilkový lusk (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
Ve větším hrnci smíchejte rýži, cukr a sůl, přidejte mléko, smetanu a celý vanilkový lusk (podélně rozříznutý). Za stálého míchání přiveďte do varu. Stáhněte teplotu a vařte do změknutí (asi 30 min), občas ode dna promíchejte. Vytáhněte vanilkový lusk a vyškrábněte z něj zbývající semínka, která vmíchejte zpátky do rýže. Podávejte teplé nebo chlazené, tak jak má kdo rád se skořicí, ovocem, nebo jen tak. 🙂
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Tento recet jsem nezkoušela, ale dělala jsem rýži "z kelímku" jinak. U kupované rýže mě vždycky překvapilo, jak málo v ní bylo rýže a naopak kolik moc krému kolem. Základ jsem udělala klasicky – rýže, mléko, cukr. Až se rýže rozvařila, přidala jsem ještě kupu mléka navíc a zahustila vanilkovým pudingem.
Před hodinou jsem recept objevila a hned jsem ho musela uvařit. Původně jsem plánovala rýži až na snídani, ale už jí i večeřím 😉 .. je skvělá
a pokud místo bílé rýže použijete basmati, přidáte stejné množství kokosového mléka, místo normálního cukru palmový, místo vanilky pár drcených kuliček kardamomu a nakonec rozinky a rozsekané pistácie vznikne vám výborný tradiční indický dezert kheer :-)http://www.malyblok.cz/2012/08/kheer-mlecny-puding.html
Rýžová kaše opravdu NEchutná jako mléčná rýže!
Čekala jsem, že tu bude nějaký trik na mléčnou rýži, škoda 🙁