Domácí kečup Heinz
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Někdo si ho koupí, někdo si ho raději udělá doma, aby měl jistotu že to červené co v něm je pochází z rajčat. Dnes je tu recept na kečup chuti Heinz na domácí úrovni kvality. Líp už to nepůjde.
Na 300 ml kečupu budete potřebovat:
12 větších rajčat a 1 cibuli a 1 stroužek česneku
anebo 170 g rajčatového protlaku
120 ml bílého (destilovaného) octa
120 ml kukuřičného sirupu (lze nahradit pšeničným, nouzově i medem, ale nebudete to úplně ono)
60 ml vody
1 lžíci cukru
1 lžičku soli
Pokud používáte protlak tak ještě přidat
1/4 lžičky cibulového prášku (nebo 1 cibuli)
1/8 lžičky česnekového prášku (nebo 1 stroužek česneku)
Pokud budete dělat kečup z rajčat a ne protlaku, připravte si je tak, aby byly oloupané, bez tvrdých částí a bez peciček. Povařte rajčata nasekaná na kostičky, cibuli a česnek do měkka.
Tuto rajčatovou šťávu nebo protlak smíchejte se sbývajícími surovinami a vařte za častého míchání cca 20 minut. Nechte schladit a přelijte do lahvičky na kečup. A je to 🙂
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Vyzera to dobre. Aka je trvanlivost?
V Heinz kečupu je ještě docela dost celeru…just saying.
Tak nahoď! … just saying. 🙂
[…] Domácí kečup Heinz […]
[…] Domácí kečup Heinz […]
Dobrý den,mohu ten ocet nahradit normálním nebo musí být přímo tento? Děkuji 🙂