Domácí dýňová polévka
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Kdo má rád hustý, zdravý a vydatný polívky jako z MŠ, tak je tady správně! Z farmařského trhu si nosíme každý týden pěknou buclatou hokaidó, ale do polívky můžete použít i tu kterou budete za týden vydlabávat na bubáka.
Budete potřebovat
1 dýni
2 cibule
2 mrkve
1 petržel
1 bramboru
tymián
sůl
kuřecí nebo zeleninový vývar (ideálně z kuřete nebo ze zeleniny..)
dýňová semínka na ozdobu
Orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte na kostky nakrájenou dýni (bez semínek a bez šlupky), mrkev, petržel. Promíchejte, zalijte vývarem, přidejte bramboru, tymián, sůl a vařte do změknutí. Potom rozmixujte ponorným mixérem. Můžete servírovat ozdobené smetanou a dýňovými semínky. Tak dobrou a pěkněj Helou Vín 🙂
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Fantastické! Díky.
Výborná polévka,z vlastní zkušenosti bych doporučovala přece jen dýni Hokaido, z obyčejné to prostě nebylo ono 🙂 Jarka
[…] milí a zlatí, pamatujete si ještě jak jsme si minulý rok dělali dýňové do dýně .. a na dýni? No, světe div se, je tu další rok! Člověk se ani nestihne ohlédnout a už je […]
Dělám ji snad každých čtrnáct dnů, máme ji moc rádi. Neloupu jí, kůra se krásně mixerem rozmixuje, zkuste to a dáte mě za pravdu. Taky ji někdy dělám s kokosovým mlékem – výborná!
Magda