(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘)); Zlobí děti? Zacpěte jim pusu domácím piškotem, chvíle klidu zaručena. Následky nejisté. Každopádně podle tohoto receptu si uděláte snadno a rychle domácí piškoty, buď kulaté, nebo cukrářské, které se používají v přípravě tiramisu a jak známo nejsou nejlevnější.

Budete potřebovat
2 středně velká vejce
70 g hladké mouky
50 g cukru moučka
špetku soli
1 lžíci vanilkového extraktu, nebo zrníčka z 1 lusku vanilky nebo nouzově vanilkový cukr 

Ušlehejte bílky se solí do pevného sněhu. Pomalu do něj zašlehejte asi 15g cukru.
Žloutky ušlehejte se zbylým cukrem (35g) a vanilkou do husté pěny, potom postupně přimíchávejte prosátou mouku a pak i zlehka po částech sníh.
Troubu předehřejte na 180 C,  na plech dejte pečící papír a na něj  naneste požadované tvary pomocí kornoutku nebo cukrářského sáčku. Pokud budete dělat cukrářské piškoty pak jsou asi 8 cm dlouhé, vždy o něco širší na koncích než uprostřed. Pěčte než začnou růžovět na povrchu (cca 10 min).

Další recepty, které by se vám mohly líbit: