Domácí pudink
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‚script‘, ‚facebook-jssdk‘));Taky máte rádi pudink? My taky, hlavně děti. Kupujete ho? Víte co v tom pěkně potištěném a celkem levném pytlíku je? Nic víc, nic míň než kukuřičný škrob, aromata a barviva. Takže až tak levný, na to co v něm je, není..
Chcete si začít dělat zdravý, čistý pudink sami doma? Pokud přežijete, že nebude tak pěkně obarvený jako z továrny, tak se do něj můžete pustit hned. Vše na něj určitě máte běžně doma.
Budete potřebovat
1/2 litru mléka
30 g kukuřičného škrobu
2 lžíce cukru (množství je na vás, pro někoho je to málo pro někoho moc)
Na vanilkový: Lžíci vanilkového extraktu nebo semínka z půlky vanilkového lusku, nebo nouzově vanilkový cukr.
Na kakaový: Do škrobu zamíchejte 1 lžíci pravého holandského kakaa.
Na karamelový: Na pánvi rozehřejte 2 lžíce cukru, hotový karamel přimíchejte do pudinku.
Na ovocný: zapomeňte na aromata a barviva z továrny. Použijte čerstvé ovoce co dům dá nejlépe nakrájené na kusy a vmíchané do hotového pudinku, nebo nahoře na ozdobu jako ovocné pyré.
Škrob rozmíchejte v malém množství mléka, tak aby tam nebyly žádné hrudky. Zvlášť ohřejte mléko s cukrem. Do vařícího mléka přilijte rozmíchaný škrob a míchejte dokud pudink nezhoustne.
Dobrá práce a na zdraví! 🙂
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
TOTO nie je domáci puding,domáci puding sa varí z múky.
Dobrý den. Děkuju! Pudinky tak jak je známe tady obsahují škrob. Pošlete recept, bude fajn recepty obohatit i o moučnou verzi. Upřímně ji neznám a jsem moc zvědavá! 🙂 Ála
Vyzkouseno a puding je uzasny! Pri ohrivani mleka jsem do nej nakrajela na platky banan a pridala trochu kurkumy, aby puding ziskal barvu. Je chutove mnohem lepsi nez z pytliku…
Skončila jsem s pytlíkovýma pudingama-aroma a sůl?? Nač? Děkuji za recept a jiný už dělat nebudu. díííííky