Domácí voňavá povidla
Právě jsme dodělali letošní nadílku a co se nedalo do slivovice, šlo do sklenice.
Na aromaterapeutická povidla ‚podle mě‘ budete potřebovat:
švestky
2 badyány
2 celé skořice
Když jsou švestky zralé, není potřeba přidávat cukr, proč taky.. Ale je to na vás, až bude dovařeno, ochutnejte a zvažte to sami.
Švestky umýt, odpeckovat a odčervit, hodit do většího hrnce spolu s kořením. To vše povařte, až do úplného rozvaření. Vytáhněte koření. Dle libosti rozmixujte, nebo nechte tak a hurá s tím do vyvařených zavařovaček. Zašroubujte, překlopte víkem dolů a nechte vychladnout. A je to 🙂
. .. ………………………………………….. .. .
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
švestky se nám tady válej pod stromem, vždycky sme delali povidla s octem a nikdo to nejedl, asi pujdu na to!