Domácí muessli tyčinky
Není nad to, když víte co v ní máte.
Budete potřebovat:
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek strouhaného kokosu
1/2 hrnku pšeničných klíčků
1/2 hrnku sezamových semínek
1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku rozinek
125gr másla
1/2 hrnku medu
1/3 hrnku cukru (není nutné)
Hoďte na pánev ovesné vločky, kokos, klíčky, sezam, slunečnici a pěkně dozlatova opečte. Pozor vločky se rády připalují, tak pěkně míchejte co to dá. Přehoďte to zlaté zrní do mísy a nechte zchladit pak přidejte rozinky.
Zatím si v malém hrnci rozehřejte máslo, med a cukr. Pěkně zvolna vařte až se cukr rozpustí. Potom vařte bez míchání asi 7 minut na velmi mírném ohni, než je hmota úplně kompaktní. Smíchejte s vychladlým zrním.
Pekáč nebo formu vhodné velikosti (15x30cm plus mínus) vyložte papírem na pečení. Vtlačte směs, přimáčkněte ať to pěkně drží pohromadě a nechte zatuhnout. Potom nakrájejte na jednotlivé muessli tyčky. A je to 🙂
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
dnes jsem delala a je to luxusni!
Vyskusala som ich a semiacka ostali velmi tvrde a musli vobec nedrzali pokope, ale rozpadavali sa :(Neviem, kde som spravila chybu, gramaze som dodrziavala.
Taky se mi to rozpadalo, ale jinak to bylo moc dobre
najlepsie musli na svete, jedla by som ich donekonecna, kazdy si pyta recept :)robili sme ich velakrat, raz sa tiez stalo ze sa rozpadali, inokedy boli super, neviem cim to je ale kazdopadne su fakt uzasne, davame tam aj susene brusnice, mnam 🙂
Maslo a cukr muzete vymenit za jablecne pyre nebo dzem, ktery nikdo nechce. Je to skvele pojivo, tycinky ochuti a jeste se ho zbavite 🙂 Suche smicham, pridam dzem, nekdy i banan a med, natlacim do zapekaci misky a soupnu zapect na 20minut do trouby. Neni to tak tucne jako s maslem.
[…] Domácí muessli tyčinky […]
[…] Domácí muessli tyčinky […]
Luxusní! Kdo ochutnal, chválil.Příště vynechám cukr, zbytečně sladké. Ubrala jsem másla a nahradila kokosovým olejem. Medu jsem dala 2 pořádné lžíce.