Domácí hořčice je čerstvá a voňavá tak, že už nebudete chtít jinou. Pro základ vám stačí 3 suroviny, které pravděpodobně máte doma po ruce a kelímek vás přijde na 5 kč. Není v tom žádná chemie, takže vám nevydrží věky (ale asi 1 týden), ale určitě bude chutnat, tak stejně nebude co skladovat. 🙂

Budete potřebovat:
120 gr hořčičného semínka (přibližně půlka sáčku)
5dl octa (můžete použít vinný ocet pro jemnější chuť)
dle chuti cukr

Ocet musíte prvně svařit a pak ho nechat vychladit. V mlýnku si zatím umelte semínka, smíchejte s cukrem a  částí vychladlého octa než vznikne hustá pasta. Tu dejte do lednice na asi 2 hodiny, poté přidejte ocet tak, aby vaše domácí hořčice měla tu správnou konzistenci.

Napište mi jak se vám povedla :).

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!