Nutella je takový hnědý démon, někdo ji miluje, někdo ji nesnáší. Někdo ji maže dětem ráno na rohlík, aby měly silné kosti, jiný to právě z toho důvodu neudělá.
Pro ty z vás, co si hnědého dˇábla natřít potřebují, je tu recept, kde víte co v tom máte, náklady jsou jako obvykle nižší než u kupované a můžete si upravit množství a typ cukru.
Budete potřebovat:
1 hrnek lískových oříšků (bez šlupky, pokud nevíte jak zbavit oříšky šlupky koukněte do receptu)
350 gr mléčné čokolády (kvalitní)
2 lžíce rostliného oleje (řepkového)
3 lžíce moučka cukru (to je maximum, nechci vám do zdraví kecat, ale pokud to jde, dejte si míň)
1 lžíci kakaa 
půl lžíce vanilky
špetku soli
Jak zbavit lískové oříšky šlupky..
Předehřejte  troubu na 170 C. Na plech položte pečící papír, nasypte na něj oříšky a nechte ‚otoustovat‘ asi 12 minut. Šlupičky zhnědnou a a začnou se místy olupovat. Vyndejte a vsypte do utěrky, zabalte a důrazně třete o sebe tak, aby se co nejvíc šlupek odloupalo. Pak nechte úplně vychladnout.
A teď hurá na to..
Ve vodní lázni rozpustíte čokoládu.
V robotu rozdrtíte oloupané oříšky tak, že vytvoří hladkou pastu. Přidáte olej, cukr, kakao, vanilku, sůl a mícháte tak dlouho až docílíte požadované konzistence. Přidejte čokoládu a míchejte dál až do úplného spojení. Přelijte do sklenice s víčkem ve které budete vaši pomazánku ‚uchovávat‘. V lednici prý vydrží 2 týdny (haha).
Pokud máte vteřinku, napište nám, kam si tyhle věci doma schováváte. Diky! 🙂

Další nápady, které by se vám mohly líbit: 

 Domácí zmrzlina