V prvé řadě, pokud jíte jogurty rychlostí jakou my, nepotřebujete jogurtovač. Co potřebujete je kvalitní mléko a jogurt (žádný latex), nejlépe přímo z farmy. Pokud to není ve Vašich silách, tak v obchodech seženete mléko Amálka eventuelně jiné bio.

yogurt-1612787_1920.jpg

Co budete potřebovat místo jogurtovače je větší láhev, nejlépe skleněnou s neprodyšným uzávěrem, ve které budete Váš jogurt uchovávat.

Nádoba vhodná k uchování jogurt musí mít uzavřená.

Do nákupního seznamu si tedy připište nic víc a nic míň než:

1 litr mléka

1 kelímek kvalitního bílého jogurtu  (nic nezkazíte když bude bio)
Postup:

Mléko nalijte do hrnce a ohřejte na 40 stupňů.

Přidejte jogurt a promíchjte.

Směs přelijte do velké sklenice (je dobré ji pořádně umýt, nejlépe i vyvařit) s uzavíratelným hrdlem a nechte při pokojové teplotě pracovat.

Za 12 hodin můžete dát do lednice a pojídat.

Tip:

Až si pomlsáte a zbyde Vám poslední dávka jogurtu, použijte ji na další várku. Vytvoříte si tak seriovou výrobu a nebudete muset jogurty dokupovat.

Dobrou chuť a hlavně Na zdraví! 🙂

 

Nevěřili byste, co všechno se dá vyrobit doma! Máme o tom už 2 knížky a pracuje se na další.
http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami