Pokud pobýváte stejně jako já a dalších plus mínus deset milionů lidí v naší krásné medem oplývající, zvěře a ptáků plné… je možné že vás tak jako mě frustruje absence některých krémů a šlehaček které jsou potřena jako základ k francouzským omáčkám a dezertům, kdo dělal v rámci českých možností Creme Bruelle, ví o čem mluvím.
Na jeden kelímek Crème fraîche budete potřebovat 1 kelímek 31- 40% šlehačky a 2 lžíce podmáslí
V misce vše smíchejte, nechejte na teplém místě zakryté čistou a suchou utěrkou. Po nějakých 16-24ti hodinách hmota pěkně ztuhne, pozor měla by si ale stále zachovat mírně  tekutou konzistenci, v ten moment zamíchejte a uložte do ledničky, kde vám vlastní domácí Crème fraîche vydrží až 1 týden (pokud ho tam teda necháte 🙂 ).