Domácí zmrzlina
Domácí zmrzlinu nebo sorbet asi dělá kde kdo. Dneska máme chuť na tvarohovou zmrzlinu Míša, tak jdem na to.
K přípravě nebudete potřebovat strojek na zmrzlinu, ale bude se vám hodit šlehač.
Obstarejte si
1 tučný tvaroh
1 zakysanou smetanu
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilku
Vše smíchejte a prošlehejte šlehačem a dejte zmrazit. Pokud nepoužíváte formičky a chcete mít zmrzlinu pěkně nadýchanou, vždy po 20ti minutách znovu prošlehejte. Za pár hodin máte o potěšení postaráno.
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
Báječná domácí zmrzlina připomíná chutí tvarohového Míšu, proto jsem si pořídila formičky, udělala zmrzku, dala do formiček na mražák.Poté zmrzlé vytáhla, vyklepla a do domácí čokolády – viz recept shora namočila.
vyzera to dobre ale kolko z coho? aky pomer tvarohu a smotany? a tvaroh hrudkovity alebo jemny? dakujem 😉
Poměr tvarohu a zakysané smetany je 1:1, může být tvaroh v kelímku, cukru podle chuti + vanilkový cukr…přad mražením ochutnejte – ale ať něco zbude pro mražák…:))
Taky jsem vyzkoušela a super, jsem nadšená 🙂 dá se přidat i kakao a trošku víc osladit moučkovým cukrem a máte čokoládovou zmrzlinu :).. plánuju tam nasekat i kousky čokolády, oříšků atd.. děkuji za recept, velice snadné a chutné 🙂
Je vynikající!!!! U nás nestačila ani pořádně zamrznout a už je po ní…vyplatí se to opravdu párkrát prošlehat….na zítra už mám objednávku na malinovou nebo jahodovou….díky za skvělý recept! Myslím,že už u nás žádná kupovaná zmzlina nemá šanci 🙂
Mňááááám, :-), … mlask, 🙂 !!!
https://eshop.tescoma.cz/tvoritko-na-zmrzlinovou-polevu-bambini teď dobrá vychytávka v tescoma na polevu
A to mám šlehat asi ještě nemrazené, ne? Nebo našlehat, dát do mrazáku, pak vytáhnout po 20-ti minutách a znova našlehat?