Měla bych asi vyslat varování, že při výrobě domácího másla v malém asi moc neušetříte. Přijde vás  2-3x dráž než v obchodě. Za to ale nemusíte špekulovat nad etiketou, jestli to je máslo nebo převlečený podřadný tuk a hlavně(!) a chuť je mimo tento svět. 🙂

Koupit si budete muset dostatek šlehačky, z jednoho litru uděláte plus mínus 300 gramové máslo.

Šlehačku šlehejte dokud se vám neoddělí podmáslí a máslová hmota. Tu potom dejte do síta a vymačkejte zbytek podmáslí. Čím víc podmáslí dostanete pryč tím déle Vám máslo vydrží.
To si schovejte a udělejte si z něj Creme Fraiche.
Máslo dejte do nádobky k tomu vhodné, a nechte v lednici.
Můžete experimentovat s přimícháváním bylinek, soli… dle libosti. Bude vám chutnat určitě na domácím chlebu.

Další nápady, které by se vám mohly líbit: