Domácí čokoláda
Určitě jsou na světě lidé co nemají rádi čokoládu a já jim to přeju. Kolik trápení by si člověk mohl ušetřit, kdyby ho tahle hnědá kráska nezajímala.
Tenhle recept je na klasickou tabulkovou a já jsem zvědavá jak dlouho vám doma po uvaření vydrží.
Budete potřebovat 125 g práškového cukru, 60 g kakaa, 100 g kakaového másla (bio i nebio můžete sehnat ZDE), a dále dle chuti nadrobno sekané ořechy, rozinky nebo nic, prostě jak kdo má rád.
Máslo rozpustíme, smícháme se vším do hladka, nalijeme do formy a necháme ztuhnout. Pokud uchováte (přeju hodně štěstí) tak v chladu a suchu.
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
Nějak se mi nerozpustil cukr, tož to bylo takové křupavé, ale jinak zvláštní podmanivá chuť…napřed jsem ji moc nemusela, ale pak zachutnala.
a dali jste tam moučkovej nebo krystal?:)
Cukr mi taky trošku křupal 🙂 Ale mám tip na ledovou čokoládu: nahraďte část kakaového másla kokosovým a čokoláda se bude úplně rozplývat.
A nebyl by recept jak udělat to kakaove máslo?:-)
Byla moc dobrá
Docela se mi povedla a čokoláda chutná dobře. Většinou si čokoládu kupuju poctivou z čokoládovny Janek, ale tahle mi také chutná.